Kurs!

Idag har jag varit på kurs med Alva igen, hon är så duktig den lilla tjejen och sköter sig riktigt bra. Inkallning mm sitter klockrent trots massor av störning, jag är roligast! Så är det dock inte på promenaderna!
 
Vi försöker att träna in lite trix, dansa har hon ju kunnat ett tag, high five är nästan helt klart och nu kör vi på att lägga tassen på ett lock och att stå på kommando, det är ju nyttigt mer än trick men vi provar att klicka in det, jag kör mer och mer klicker och försöker klicka in det mesta:)
 
I helgen var vi på rallylydnadsträning och det gick också jättebra, dock var alva okoncentrerad då och var i en annan värld. Detta provade även kiwi, och hon som inte tycker att nåt med krav är kul tyckte att detta var superkul, kontakt har hon ingen men hon gillade de:)
 

Rolig helg!

Har haft en jätterolig helg på sundsvalls bhk, vi har provat på rallylydnad, agility, freestyle mm. Det har varit en rolig och givande helg för både förare och hund. Alva har tyckt att allt varit jätteroligt även fast de innebär att vara med mig och inte leka med dem andra hundarna, hon blir istället sur och tycker att dem stör i hennes träning:)
 
Jag har iaf fått massor av motivation och nu vill jag tävla med Alva, jag vill tävla lydnadsklass 1 tills jag får mitt Lp1  på Alva sen vill jag tävla rallylydnad när vi har klarat det! Dock har jag ju aldrig tävlat lydnad och är lite tveksam om Ala är så bra som jag tycker eller om jag har fel... Vi får se, men jag är bra sugen att anmäla till tävling och sedan dunderträna tills det är dax...
 

Väldigt längesen!

Ja det var nu över ett år sedan jag skrev här sist! Såklart har det hänt en del... En valpkull, en hund mindre, lite träningar och massor med mer.
 
Pepsi, våran äldsta vovve och våran första pudel fick vandra vidare i vintras, hon har haft ett långt liv trots endel sjukdomar efter vägen. Pepsi finns alltid kvar i våra hjärtan!
 
Soya har haft en kull med 2 valpar, 1 hane och 1 tik, båda  svarta! De har båda flyttat till toppen familjer.
 
Alva har tränat en del, dock alldeles för lite, men förhoppningsvis är vi på rätt väg nu!
 
Jag och Kiwi och Alva har flyttat till en lägenhet i bergsåker medans mamma och pappa bor kvar på Alnö med Soya.
 
Jag och Alva går kurs på Sundsvalls bhk nu och då tränar vi en gång i veckan, nu till helgen ska vi dessutom medverka i en Ung med hund helg vilket ska bli mycket spännande och roligt! Detta är något Alva tycker är jättekul och jag hoppas att vi är på rätt väg för att kunna tävla till våren! Dessutom håller vi lite smått på att börja spara päls igen och hoppas ha tillräckligt med päls för att ställa till vår/sommar. Nu är tanken att vi ska skaffa meriter i såväl lydnad som utställning och kanske kanske även i agility för att sedan para Alva nästa höst då hon är 3.5år gammal. Vill dock skaffa lite meriter på min mycket arbetsglada hund först! Det är verkligen en stor hund i litet format, hon kräver endel stimulans!
 
Jag ska försöka uppdatera här lite oftare än vad jag gjort.. Ett år är lite för långa intervaller för att hålla en levande blogg!:)
 
Mvh Jennifer Ohlson, Kennel Super Design's
 

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!